Site-urile mele preferate

www.photomagazine.ro www.eyefetch.com

marți, 1 decembrie 2009

Advent


Odată cu prima duminică de Advent începe Anul Bisericesc la catolici. Denumirea provine de la latinescul „adventus” care înseamnă venire. Odată cu prima duminică de Advent începe la catolici, Noul An Bisericesc şi în acelaşi timp postul dinaintea Crăciunului. În tradiţia ortodoxă Anul Bisericesc începe la 1 septembrie, iar postul Crăciunului pe 15 noiembrie, perioada premergătoare marii sărbători fiind aşadar de şase săptămâni.
Copiii aşteaptă cele patru săptămâni ale Adventului cu mare nerăbdare, nu numai pentru că ele culminează cu darurile găsite sub pomul de Crăciun în Noaptea de Ajun, ci pentru că pot descoperi zilnic câte o mică surpriză în aşa-numitul calendar de Advent .
Un alt obicei al perioadei este Cununa din brad în care sunt fixate patru lumânări şi care este adesea împodobită cu panglici, globuri şi alte ornamente. Lumânările simbolizează lumina adusă pe pământ de Iisus Mântuitorul, fiind aşadar un simbol al speranţei. Din casele catolicilor sunt nelipsite coroniţele de brad cu patru lumânări, care aşteaptă să fie aprinse pe rând, duminică de duminică, până în Noaptea de Ajun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu